Πάνος Πικραμένος
Οι ιστοσελίδες μου
HomeΒιογραφικό@ Επικοινωνία


Βιογραφικό

 Είμαι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχω ειδικευτεί σε θέματα Άμυνας, Εξωτερικής Πολιτικής, και Διεθνών Σχέσεων. Έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα και από πολύ κοντά με το Κουρδικό Ζήτημα.

Έχω εργαστεί ως πολεμικός ανταποκριτής στον τηλεοπτικό σταθμό Tempo, στον ραδιοφωνικό σταθμό  Planet, στην εφημερίδα Επενδυτής και στο περιοδικό Στρατηγική.

Αρθρογράφησα ή εργάστηκα ως ρεπόρτερ στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Ακρόπολη», «Εξουσία», «Εκτροπή»,   και στα περιοδικά «Πόλεμος και Ιστορία», «Άμυνα και Διπλωματία», «Cockpit», «Στρατιωτική Ιστορία», «Κλικ», «Athens Voice», «Symbol», «Διπλωματία», «Άρδην», «Ρεσάλτο». 

Μέχρι πρόσφατα εργαζόμουν στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr και
στην εκπομπή «Με αρετή και Τόλμη» , η οποία προβάλλεται από την ΕΤ1.

Ήμουν ανταποκριτής της εφημερίδας Ozgur Politika και του πρακτορείου ειδήσεων DEM με έδρα την Γερμανία και του τηλεοπτικού σταθμού MED-TV με έδρα το Βέλγιο.

Συμμετείχα σε δημοσιογραφικές αποστολές στο Πακιστάν, Β. Ιράκ, Συρία, Λίβανο, FYROM, και έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Υπήρξα επικεφαλής και επιμελητής του τμήματος εκδόσεως βιβλίων των εκδόσεων «Επικοινωνίες Α. Ε.».

Έχω εργαστεί ως μεταφραστής βιβλίων από την γερμανική γλώσσα.

Είμαι συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο «Οδοιπορικό στο Κουρδιστάν», δύο μονογραφιών για τον Τσε Γκεβάρα και μίας μονογραφίας για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου .  Στο στάδιο της συγγραφής βρίσκονται μια σειρά από άλλα βιβλία.

Έχω ασχοληθεί εις βάθος με την Ποίηση, την Λογοτεχνία και την Μουσική.


HomeΒιογραφικό@ Επικοινωνία